понеділок, 5 вересня 2011 р.

Pivot Tables (Зведені таблиці) в Excel 2010.



Зведені таблиці (або ж Pivot Tables) - потужний інструмент для аналізу та візуалізації даних. Їх можна розглядати як спрощення OLAP-куба. Присутні у більшості редакторів електронних таблиць - Microsoft Excel, Google Docs, OpenOffice  Calc, LibreOffice Calc. Найбільш потужно реалізовані у Microsoft Excel, зокрема Excel 2010. Використання засобів Excel з використанням надстройки PowerPivot дозволяє виконувати аналіз даних без залучення спеціалізованого програмного забезпечення для бізнес-аналітики (business intelligence). Прикладом потенціалу є інструмент аналітики twitter Analytics for Twitter. Він дозволяє не лише пошук по хештегах, людях, ключових словах і т д, а й визначення тональності висловлювання (позитивні, негативні, нейтральні).

Але чим потужніший інструмент - тим більше в ньому реалізовано цікавих функцій, використання яких неочевидне при звичайному користуванні.  Для того, щоб працювати з Pivot Tables тa PowerPivot ефективніше не зайвим буде використання додаткової літератури. Цікавими виданнями з точки зору аналітики та бізнес-моделювання є Business Analysis: Microsoft Excel 2010, PowerPivot for the Data Analyst: Microsoft Excel 2010 та Microsoft Excel 2010: Data Analysis and Business Modeling :
Business Analysis: Microsoft Excel 2010 (MrExcel Library)PowerPivot for the Data Analyst: Microsoft Excel 2010 Microsoft Excel 2010: Data Analysis and Business Modeling











Всі ці книги, зрештою як і більшість книг ІТ-тематики, ще не перекладені російською мовою. Це не є непереборною перешкодою, але все ж спричиняє деякі незручності. Приємно було взнати, що принаймі одне видання присвячене роботі зі зведеними таблицями в Excel 2010 перекладене російською, а також доступне для замовлення в Україні. Це Сводные таблицы в  Microsoft Excel 2010, переклад Pivot Table Data Crunching: Microsoft Excel 2010. Її вчора й було замовлено в інтернет-магазині Yakaboo - вже користувалась їх послугами - швидка й зручна доставка особисто в руки, що на жаль, притаманне далеко не всім інтернет магазинам.  Так що наразі я в очікуванні нової книги.

Немає коментарів:

Дописати коментар