середу, 8 червня 2011 р.

Візуалізація зарплат IT-спеціалістів

Ресурс developers.org.ua у травні провів опитування по зарплатах серед користувачів.  Отримані анкети викладено в публічний доступ  та оголошено конкурс на візуалізацію. 
Дані по анкетах вже очищені, розмір зарплати зведено до доларів -  це значно полегшує роботу по візуалізації. Всі посади є підмножинами чотирьох категорій: Розробники (DEV), Керування проектами (PM),  Тестувальники (QA) та інші. До інших належать такі посади: Системний адміністратор,  адміністратор баз даних, технічний письменник, верстальник, дизайнер, гейм-дизайнер.
Отже, основні тенденції для всіх ІТ-спеціалістів:


Анкети згруповані по категоріях, дані подано у вигляді гістограми, яка показує відсоток, який отримує певну зарплату.  Бачимо, що найбільш оплачуваною групою є менеджери проектів (що цілком логічно), більшість розробників має до 3000$ (тут треба дивитись аналізувати й інші залежності, такі як кваліфікація програміста, область в якій він працює, мова програмування і т д), більшість QA до 2000$, основна маса інших спеціальностей - до 1000$. 

Наступна діагарама показує залежність зарплати від рівня англійської мови. Результат - чим кращі знання англійської  - тим більша ймовірність мати вищу зарплату.


Залежність зарплати від місця роботи - лідером є Київ, але й у Львові, Дніпропетровську, Харкові теж достойні варіанти.

Залежність зарплати розробників від кваліфікації:



Решту графіків можна переглянути і завантажити з GitHub




Немає коментарів:

Дописати коментар