неділю, 18 жовтня 2009 р.

Швидкість інтернету

Ви користуєтесь "безліміткою". Ура!
Але потім починає здаватись, що десь таки є подвох. Максимальна швидкість скачування - не в тих цифрах що в прайсах провайдера, та й сторінки повільно відкриваються. Можна сходу дзвонити і доставати саппорт провайдера, а можна спробувати розібратись самостійно "кто виноват и что делать?".

  1. В прайсах зазвичай вказуть швидкість в мбітах/кбітах/ бітах а браузери, менеджери закачки і торрент-клієнти по замовчуванню відображають в кбайтах. Формула розрахунку - 1 Байт = 8 біт. Тобто, якщо замовили 2 Мбіти - 230-240 Кбайт - максимум що побачите.
  2. Завантажтесь в безпечному режимі з підтримкою мережевих драйверів / заванатажтесь з live-cd. Якщо результати разюче відрізняються - треба розбиратись з операційною системою (Windows), програмним забезпеченням (в першу чергу файерволи, антивірусні) і перевіряйте комп на віруси.
  3. Пробуйте скачувати з різних сайтів - частина має велике навантаження на сервери - тому обмежує швидіксть кінцевим користувачам.
  4. Спробуйте поміняти налаштування мережевої - включіть опцію flow-control (контроль потоків), поекспериментуйте з режимами мережевої (auto, 10/100/1000, half/full).
  5. Якщо при скачуванні торрентів у вас лише певна їх кількість скачується без проблем (нехай 5), а 6-ий не стартує та й сторінки безбожно тормозять - у віндовсі (до SP2 Vista) є обмеження на кількість напіввідкритих з"єднань. Детальніше прочитати можна тут.
  6. Якщо ці варіанти не допомагають - дзвоніть в саппорт провайдера :)

Немає коментарів:

Дописати коментар